Lawatan Sambil Belajar di Mitsubishi Electric
Baru-baru ini, Iera telah dijemput menghadiri ‘Mitsubishi Electric Product Seminar For Bloggers’ bertempat di Pejabat Mitsubishi Eletric di Petaling Jaya untuk melihat sendiri produk terkini dari mereka.

Mereka telah memperkenalkan 4 produk terbaru Mitsubishi electric iaitu Penghawa Dingin(Inverter), Peti Ais(Inverter), Kipas Angin (R18) dan Ventilator.

Melalui seminar dari Mitsubishi ini,

Ianya dapat memberikan ilmu yang berguna untuk membuat keputusan memilih produk yang cekap guna tenaga, mempunyai ciri-ciri jimat tenaga, tahap keselamatan, tidak memberikan kesan rumah hijau, berkualiti dan tahan lasak.

Mitsubishi Electric MEPS – Minimum Energy Performance Standard

Produk yang diperkenalkan agak terkini dari aspek teknologi serta menepati piawaian keselamatan SIRIM dan ‘Premium Safety’ dibawah penyeliaan Green Industry Award.

Setiap produk keluaran Mitsubishi Electric juga menawarkan kos penjimatan penggunaan tenaga eletrik yang minimum (MEPS – Minimum Energy Performance Standard) bertepatan dengan piawaian Suruhanjaya Tenaga Malaysia.

Penghawa Dingin (Aircond) Mitsubishi Eletric

Penghawa Dingin Aircond Mitsubishi Eletric

Penghawa dingin (aircond) Mitsubishi Electric dilengkapi dengan sistem 3D i-see sensor, berupaya mengawal tahap suhu kesejukan agar kita sentiasa berkeadaan terkawal dan selesa.

Ia juga dilengkapi sistem pembersihan udara ‘Plasma Quad – plasma-based filter sistem’ yang menapis habuk, bakteria, virus, elergi agar ruang anda sentiasa bersih, segar dan nyaman secara semulajadi.

Membuka dan menyelengara sendiri penghawa dingin Mitsubishi Electric

Apa yang menariknya sewaktu Seminar ini,

Kami diberi peluang untuk membuka dan menyelengara sendiri penghawa dingin mereka dalam tempoh beberapa minit. Ianya tidak sukar untuk dilakukan walaupun buat wanita.

Dengan penggunaan Inverter Super Deluxe Mitsubishi berkuasa dan cekap pengunaan tenaga, membolehkan bil elektrik anda mampu dikurangkan sehingga 45%.

Alat Pengering Tangan Jet Towel Mitsubishi Eletric

Alat Pengering Tangan Jet Towel Mitsubishi Eletric

Mungkin selama ini, sekiranya anda pergi ke tandas di mana-mana komplek membeli belah ataupun di lapangan terbang.

Model seperti ini biasa anda jumpai.

Ianya pantas mengeringkan tangan anda sebelum anda keluar dari tandas. Boleh request bos anda untuk meletakan ianya di tandas pejabat anda.

Alat Pengering Tangan Jet Towel Mitsubishi Eletric

Ianya mampu mengeringkan tangan anda dalam tempoh masa 5-6 saat sahaja.

Paling penting, ianya mesra alam dan dapat mengurangkan kos pengunaan kertas tisu towel. Memang kering sepenuhnya dan tidak meninggalkan kesan basah pada tangan anda.

Maklumat lanjut anda boleh layari http://www.mitsubishielectricmalaysia.com/products