8 Sebab untuk Dapatkan Honor 8

8 Sebab untuk Dapatkan Honor 8
Korang kalau nak beli telefon pintar apa kriteria yang korang titik beratkan? Macam akak yang first-first sangat penting mestilah kamera.

Lepastu memory yang besar dan yang penting juga mestilah design dan pilihan warna yang menarik dan cantik.

Betul tak?

Ciri-ciri tersebut akak nampak ada kesemuanya pada telefon pintar terbaru dari Honor, yakni Honor 8. Anda boleh beli honor 8 di Lazada sempena My Cybersale untuk nikmati kejutan.

Di sini, akak kongsikan 8 sebab kenapa anda perlu dapatkan honor 8

1. Kamera Belakang 12MP
8 Sebab untuk Dapatkan Honor 8
Macam akak cakap tadi mestilah camera.

Ok sebelum ni akak dah try guna honor6 sekejap pinjam dari Encik Suami akak. Kamera dia not bad la.

Then akak pakai honor7 pulak sehinggalah sekarang.

Memang tak tipulah honor7 ni camera memang power. Sampai kawan-kawan akak semua tanya ni handphone apa ni, cantiknya gambar, sampai penuhlah galeri handphone akak dengan gambar-gambar diorang sahaja.

Honor 8 mempunyai dua lensa kamera 12MP membolehkan ia mendapatkan lebih cahaya bagi menghasilkan gambar dengan warna yang lebih memukau.

So akak sangat mempercayai kebolehan honor 8 mengambil gambar. Dengan kameranya yang membolehkan akak mengambil gambar dan rakam video yang menarik walaupun akak bukannya seorang pakar.

2. Camera hadapan Dengan Dwi Lensa 8MP
8 sebab untuk mendapatkan honor8
Jika tadi, akak cakap mengenai kamera belakang Honor 8 ni, kali ini akak nak ceritakan mengeai kamera hadapan pula.

Korang sendiri sedia maklum, trend masa kini semua irang suka selfie. Sikit-sikit nak selfie. Pantang nampak orang nak selfie, mesti ramai nak join sama.

So dengan Honor 8 ni korang akan rasa kamera hadapan dia best.
8 sebab untuk dapatkan honor8
Mesti best punya, bila lihat gambar selfie yang korang ambil sendiri lebih cantik berbanding gambar yang korang mintak member ambilkan.

Ini kerana Honor 8 dilengkapi dengan kamera hadapan dwi lensa 8MP untuk menghasilkan gambar yang berkualiti walaupun korang sedang mengambil gambar ketika berada dalam keadaan cahaya yang malap.

3. Ruang ‘Storage’ Lebih Besar

Honor 8 didatangkan dengan 2 pilihan storage iaitu 32GB (RM1,699) dan 64GB (RM1,899) dan boleh menampung storage dari MikroSD sehingga 128 GB.

Korang boleh pilih mana yang sesuai dengan anda. Sekiranya anda jenis yang suka ambil gambar dan video, lebih sesuai ambil yang storage besar.

Ye la.. Korang dah amik gambar / video banyak-banyak, tetapi ruangan menyimpan terhad. Tau-tau dapat “Warning Your Memory full”.

Adoiiii..!!! Memang akan buat mood anda spoil, lebih-lebih lagi ketika itu anda terpaksa terlepas moment yang menarik dalam hidup anda (sebab nak delete gambar/video satu persatu).

Oleh itu, ruangan ‘storage’ yang besar amat akak tekankan ketika memilih telefon pintar terbaik buat diri sendiri.

4. Design dengan Pilihan Warna Yang Cantik dan Menarik.

Honor 8 hadir dengan design cantik dan menarik yang menampilkan reka bentuk versatile yang berkilau diselaputi kaca depan dan belakang menghasilkan pantulan cahaya 3D.

Pantulan cahaya yang dihasilkan pada Dual 2.5D glass pada belakangnya menghasilkan imej yang mampu memukau pandangan mata anda.

Kalau korang ingin tahu,

Honor 8 hadir dengan 4 pilihan warna, yakni :-

  • Sapphire Blue,
  • Sunrise Gold,
  • Pearl White, dan
  • Midnight Black

Korang bila dengar bunyi warna dia pun, dah boleh gambarkan kecantikan warnanya berdasarkan nama yang diberi. Kalau akak dapat, akak memang nak sangat warna Sunrise Gold itu.

5. Fingerprint Unlock Dalam 0.4 Saat
8 Sebab untuk Dapatkan Honor 8
Untuk meningkatkan tahap keselamatan, Honor 8 ini dilengkapi dengan fungsi fingerprint (cap jari) lock.

Berbeza dengan model sebelumnya, fungsi pengenalan cap jari yang telah dipertingkatan, membolehkan algoritma cap jari korang dikumpul dalam bentuk 3D.

Ini membolehkan korang unlock telefon pintar dalam tempoh 0.4 saat, walaupun kedudukan jari anda pada pengimbas pada kedudukan yang berbeza setiap kali menyentuhnya.

Sesuai bagi mereka yang merasa leceh untuk masukan password setiap kali perlu unlock phone sebelum menggunakannya.

6.Eye Care Mode Menjaga Mata Pengguna

Boleh dikatakan, kita lebih banyak memandang skrin telefon berbanding benda lain (sekiranya anda memang jenis berkepit dengan telefon)

Kalau korang nak tahu, kebanyakkan telefon pintar sekarang skrin pencahayaannya mempunyai sinaran biru atau lebih dikenali Blue-Ray.

Blue-Ray ni boleh menyebabkan mata cepat rosak dan buat ianya rasa tidak selesa sekiranya seseorang itu kerap menggunakan telefon pintar mereka.

Dengan Honor 8 ini, anda tidak perlu risau.

Ia hadir dengan skrin 5.2-inci bersama paparan 1080p dibangunkan menggunakan teknologi mereka tersendiri dan menerapkan penjagaan mata pada pencahayaan telefon pintar ini.

Sekiranya korang jenis 24 jam menghadap telefon pintar untuk bersosial mahupun bermain game, ianya amat sesuai untuk mata anda. Kecuali jika anda jenis tak kisah tentang penjagaan mata.

7. Bateri Tahan Lama Dengan Fast Charging

8sebab untuk dapatkan honor8

Honor 8 ini dilengkapi bateri 3000 mAh dengan sokongan pengecasan pantas melalui port pengecasan UBS-C (berbeza dengan port pengecas honor yang terdahulu).

Dengan teknologi ‘Smart Power 4.0’ yang terbina, ia mampu berikan jangka masa penggunaan lebih lama. Tidak lupa juga kelebihan mengecas lebih pantas (47% dalam tempoh 30 minit).

Macam akak, memang sesuai sesuai dengan Honor 8 ni, sebab akak suka bermain Pokemon Go yang dikatakan menggunakan bateri yang banyak.

Honor 7 yang akak pakai sekarang, juga mempunyai fungsi fast charging. Memang menarik dan akak tidak perlu tunggu lama untuk charge telefon pintar akak ini.

Korang boleh membuat 2 jam panggilan telefon atau 6 jam layari muzik secara offline dengan hanya mengecas Honor 8 dalam masa 10 minit.

Siapa sini yang tak suka tunggu lama-lama mengecas telefon? Kita geng…!!!

8. Beli Honor 8 di Lazada Dapat FREE GIFT.

Siapa tak mahu Free Gift? Korang kini boleh dapatkan Honor 8 di Lazada bersama-sama dengan Free Gift yang berbaloi untuk korang miliki.

  • Honor 8 32GB (Black or White) – RM1,699 : FREE Honor Hybrid Earphone AM175 + Tempered Glass (Harga keseluruhan bernilai RM326)
  • Honor 8 64GB (Gold or Blue) – RM1,899 : FREE Honor Power Bank +Honor Hybrid Earphone AM175 + Tempered Glass (Harga keseluruhan bernilai RM575)

Jangan lepaskan peluang miliki Honor 8 dari Lazada sepanjang tempoh My Cybersale berlangsung ini.

Ok, cukup 8 sebab untuk korang pertimbangkan untuk miliki Honor 8. Pastikan anda Beli Honor 8 di Lazada untuk menikmati Free Gift yang akak nyatakan.

Selamat sertai family Honor…!!!

Untuk pengetahuan korang, Lazada’s My Cybersale akan berlangsung dari 26 – 30 Sept 2016. Layari http://www.lazada.com.my/mycybersale/ untuk maklumat lanjut!

Lazada My Cybersale

One thought on “8 Sebab untuk Dapatkan Honor 8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.