Shopping di Uptown / Downtown

danau kota

Mungkin ada yang memang sudah biasa shopping di Uptown atau downtown atau pasar malam. Dan mungkin ada juga yang tidak biasa, Apa beza uptown dan downtown tu sebenarnya pun kita tak tau sebab orang sebut camtu kita pun sebutlah camtu.

Dan terjadilah cerita semalam secara tiba-tiba husband ajak ke sana dengan tujuan utama katanya untuk mencari jersi Germany. Ohmaiii kita pun tak tahu mimpi apa husband kita ni tetiba nak jersi. Jersi??? Kalau jersi-jersi ni mesti pasal bola lah kan dan bila husband sebut Jerman maknanya memang bola lah kan kan kan. Sejak bila pulak lah husband kita ni minat bola??? ok whatever. Dahlah agak panas sebab kita pakai baju kurung. Macam kurang sesuai gitu.

Jalan punya jalan terbelilah jersi yang dicari-cari. Dan kita pun dapat 1. Kita pun pilih jersi Jerman julaklah kan sebab nak sama dengan husband dan sebab kita memang suka pakai baju sama dengan husband kita (sorrylah kalau ada yang geli nak termuntah ok)

Dan kita pun teruskanlah perjalanan lagi. Memang rambang mata yer kalau ke sana. Sebab macam-macam rasa nak beli. lagi-lagi tengok barangan untuk baby-baby. Tapi sebab kita tak bawa duit dan pakai duit husband kita, kita pun jadi macam seganlah nak beli macam-macam kan. Kalau dah plan awal-awal senanglah sikit kita nak prepare. Oklah takpa. Next time boleh ajak pergi lagi (tu pun kalau husband nak lah kan).

Ok bila dan selesai beli-belah (macamlah banyak sangatkan bunyinya) kami pun meneruskan perjalanan untuk menuju ke kereta sambil mata meninjau-ninjau sekeliling. Manalah tahu ada yang berkenan dihati kan.Tetiba nampak kedai jual jersi-jersi untuk bayi dan kanak-kanak. Opssssss terbelilah pulak untuk babyFisha baju dan skirt Germany.

Taraaaaaaaaa

2014-07-12-09-43-23_deco
comelkan!

ierasays: Next time mesti pergi. Dapat gi downtown cheras pun ok. Dekat sikit dengan HUKM. Hehe

Isteri Memandu Suami Duduk Sebelah

Isteri Memandu Suami Duduk Sebelah

Isteri Memandu Suami Duduk Sebelah

Hari ini sepatutnya Iera cuti.

Cuti pun macam tak cuti sebab kena jadi driver kepada Encik Suami.

Baru plan hari ini, nak duduk rumah. Tetapi ada sedikit urusan yang perlu Iera uruskan.

Kalau tidak, pasti Encik Suami membebel. Dia duduk sebelah, tetap membebel walaupun waktu itu Iera memandu. Kalah mak nenek.

Suami korang, kuat membebel tak?

Suami Isteri Berbaju Batik

Majlis Perkahwinan Blogger - Nadia Johari
Selamat pengantin baru buat Nadia Johari, semoga berbahagia bersama suami tercinta.

Walaupun kedatangan kami lewat, alhamdulillah kami dapat bertemu dan bergambar dengan pengantin. Maaf terpaksa pulang awal.

Kalau ikutkan tak tahu nak pakai baju apa untuk ke majlis kahwin ini, sebab kami gerak dari rumah mertua di Perak.

Buka almari, ternampak baju batik yang Iera belikan untuk Encik Suami pada tahun 2011 sewaktu kami ada event di Perak. Tapi tak pernah pakai baju itu.

Patutlah Encik Suami buat muka pelik bila nampak baju itu dan tanya iera bila beli baju nie.

Amboiiiii….!!!

Nak je cakap beli untuk Boifren.. tapi dia xnak, itu pasal bubuh dalam almari tue.

Majlis Perkahwinan Blogger - Nadia Johari

Gambar yang diambil oleh mamarazi – Liyana Hamid.

Terima kasih,

Dan terima kasih kepada korang yang rajin jaga Fisha waktu kami tengah makan. Kami hargai sangai. Dan maaf jika Fisha merengek waktu itu. Dia kalau orang lain dukung, jangan bagi dia nampak daddy dia.

Kalau tidak…..